Харковом вже курсують тролейбуси та автобуси (фото)

Сьогодні, 16 травня, у Харкові почав курсувати муніципальний наземний транспорт – автобуси й тролейбуси.

Про це повідомив кореспондент Харків Times, який вже проїхався тролейбусним маршрутом.

Як повідомляють у прес-службі Харківської міської ради, на лінії вийшли 14 тролейбусів, завтра вийдуть ще 16. Крім того, сьогодні Харковом почали курсувати 68 автобусів.

«Інтервали руху поки що великі, але все місто буде охоплене транспортом, і всі зможуть доїхати до будь-якої точки Харкова», – зазначив мер міста Ігор Терехов.

За його словами, водії обізнані з правилами безпеки. Водночас дуже важливо створити комфортні умови для мешканців та перезапускати економіку міста та країни. Ігор Терехов наголосив, що перетворення у місті стали можливими завдяки героїчним зусиллям українських військових, які відігнали російську армію від Харкова.

Міськрада обіцяє, що в міру проведення відновлювальних робіт кількість транспортних маршрутів збільшуватиметься.

Як повідомляв Харків Times, із понеділка, 16 травня, на маршрути в Харкові виходять 24 муніципальні автобуси. Вони зв’яжуть між собою різні райони міста.

Із того ж дня у Харкові розпочнеться вихід на лінії восьми тролейбусних маршрутів. Це відбуватиметься поступово – до 20 травня. Чотири трамвайні маршрути почнуть курсувати дещо пізніше й також не одразу – з 21 по 28 травня.