За добу в Харківській області російські обстріли спричинили 18 пожеж

За добу з 27 по 28 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 18 разів гасили пожежі, спричинені російськими обстрілами. Найбільше дісталося Київському району міста й Ізюмському району області.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківської області.

Горіли багатоповерхові та приватні житлові будинки, виробничі об’єкти, гаражі та автівки – жодних «військових» цілей.

П’ять пожеж сталися у Київському та дві – в Індустріальному районах Харкова. В Ізюмському районі області їх було шість, у Харківському – п’ять.

Ввечері вчора, 27 квітня майже одночасно у Київському районі міста горіли 11 гаражів та автівка. Розпочалися пожежі близько 18:30. Сім оперативних підрозділів ДСНС намагалися локалізувати їх майже дві години – до 20:11. Загальна площа загоряння склала 200 кв. метрів. На щастя, обійшлося без жертв.

Також учорашнього вечора менше, ніж за годину з 18:45 до 19:15 внаслідок бойових дій на території Барвінківської громади Ізюмського району області загорілися магазин будматеріалів, приватні гаражі та бібліотека. Останній з цих осередків вогню ліквідували майже опівночі.

Ще дві крупних пожежі вчора сталися з причин, не пов’язаних із обстрілами. Так, близько 12:00 на території Солоницівської громади спалахнула АЗС. На гасіння вогню прибули сім оперативних відділень ДСНС на автоцистернах. На час їх прибуття вже палали дві ємності з газом, дві – з бензином й одна – з дизельним пальним. Загальна площа горіння склала 120 кв. метрів.

«Рятувальники застосували водяні та пінні стволи для охолодження резервуарів та гасіння вогню. Вже о 13:15 їм вдалось локалізувати розповсюдження пожежі. О 17:02 відбулась остаточна її ліквідація. Постраждалих немає. Причина виникнення займання та нанесені збитки з‘ясовуються», – йдеться у повідомленні.

Під час ще однієї великої пожежі в селі Огіївка вчора ввечері постраждали дві жінки 1941 та 1983 р. народження та чоловік 2001 р. народження. Внаслідок порушення правил експлуатації пічного опалення там зайнялися домашні речі на площі 40 кв. метрів. Всі постраждалі були госпіталізовані до Харківського опікового центру. Локалізувати пожежу вдалося менше, ніж за півгодини, а ось ліквідувати – лише за дві години.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби ліквідували 53 ворожі боєприпаси.

Як повідомляв Харків Times, за добу з 26 по 27 квітня рятувальники Харківського гарнізону ДСНС 14 разів гасили пожежі, спричинені обстрілами російських загарбників. П’ять таких пожеж сталися у Київському районі Харкова, чотири – у Московському і ще п’ять – у Харківському районі області.