Оборонці Харкова затримали на блок-посту громадянина РФ з наркотиками

2 квітня 29-річний громадянин РФ намагався втекти з Харкова, який цілодобово обстрілюють його співвітчизники, за підробленими українськими документами. Але не пройшов перевірку на одному з блок-постів міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції Харківської області.

Під час контролю втікач надав правоохоронцям паспорт громадянина України та український закордонний паспорт, який викликав сумніви у його справжньості. Для з’ясування всіх обставин на місце було викликано опертивників карного розшуку.

У відділку, куди доставили чоловіка, оперативники з’ясували той є громадянином РФ.

За словами затриманого, влітку минулого року він незаконно перетнув державний кордон України, начебто, для уникнення покарання за вчинення злочину, пов’язаного з незаконним обігом наркотиків. У Харкові зловмисник з підробленими документами мешкав близько пів року.

В ході огляду речей росіянина поліцейські виявили у нього пакунок з білою порошкоподібною речовиною, ймовірно, амфетаміном.

“Працівники карного розшуку провели обшук за місцем мешкання чоловіка та виявили полімерні пакунки з рослинною речовиною невідомого походження. Вилучене направлене на експертне дослідження”, – розповіли в поліції.

За фактом події слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.307 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає тюремне ув’язнення строком до 10 років з конфіскацією майна.

Остаточна правова кваліфікація дій зловмисника буде визначена після отримання результатів низки експертиз.

Як повідомляв Харків Times, СБУ оприлюднила документи окупантів, ліквідованих біля Харківської кільцевої дороги.