Партія без майбутнього намагається тікати принаймні з ВР

Вчора, 15 березня, з фракції партії «Опозиційна платформа – За життя» вийшли чотири депутати Верховної Ради. Серед них – харківський нардеп від 174 виборчого округу Олександр Фельдман та його колишній заступник та помічник, №14 партійного списку Ігор Абрамович.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення інформаційного агентства «Укрінформ».

«Сьогодні ми оголосили про вихід деяких членів фракції ОПЗЖ з фракції. Я знаю, що такі заяви ще надходять», – повідомив на брифінгу після засідання Ради голова ВР Руслан Стефанчук.

Хоча Стефанчук не називав конкретних фамілій, трохи згодом з дописів кількох нардепів стало відомо, що «першими ластівками» стали Тетяна Плачкова, Вадим Столар та двійко харків’ян – Олександр Фельдман й Ігор Абрамович.

У коментарі «Радіо Свобода» Фельдман підтвердив свій вихід з фракції, пояснивши це таким чином: «Останні два роки ОПЗЖ розповідає про необхідність миру і наголошує на важливості домовленостей щодо припинення війни. Який може бути мир, якщо росія на нас напала і бомбить зараз наші міста!?».

Цікаво, що нардеп жодним словом не обмовився, наскільки його партія відстоювала саме інтереси росії та якою п’ятою колоною були всі останні роки члени та керівництво цієї ганебної політсили. Сьогодні Фельдман страждає над понівеченим, розбитим російськими обстрілами Екопарком – єдиною справою, що він беззаперечно зробив для усього міста. Але невже ж потрібна була загибель співробітників та звірів, щоб Олександр Борисович нарешті «прозрів»? Загиблі працівники Екопарку – ні в чому не винні жертви, які віддали свої життя заради своїх вихованців. Але про невинність господаря Екопарку говорити не доводиться. Хіба Фельдман не розумів, що він робить, коли просто не прийшов на засідання ВР, де нардепи голосували за припинення Договору про дружбу з РФ у грудні 2018 року? А зовсім напередодні російського вторгнення в Україну – 23 лютого – Фельдман не проголосував за введення санкцій відносно депутатів держдуми росії, які таки слухняно проголосували за визнання ЛДНР. Може розраховував, що «новий окупаційний режим» зарахує це неголосування йому в плюс? А за кілька днів окупанти вже поливали з «градів» ні в чому невинний Екопарк.

Навіть тепер, страждаючи над загиблими звірями, розгублений нардеп від ОПЗЖ чомусь не помічає, як мужньо тримається рідне місто. «Росія знищила Харків! Немає більше Харкова!» – лементує він. Ні, Олександре Борисовичу, місто, яке ви колись бажали очолити, а потім підтримували ще одного російського запроданця на останніх виборах мера, живе й бореться. Харків не вбити. Й ніколи не завоювати вашим друзям з-за «порєбріка». А з вас, попри усі ваші страждання та поневіряння, Харків іще запитає. Навіть за те, маємо надію, що ви навіть не голосували за закон про ратифікацію Фінансової угоди (Проект “Розширення харківського метрополітену” (Проект “Продовження третьої лінії метрополітену в місті Харків”) між Україною та Європейським інвестиційним банком. Харків відродиться, і метро добудує, й іще гарнішим стане, але вже, мабуть, зовсім без вас.

Як повідомляв Харків Times, член фракції ОПЗЖ Олександр Фельдман (округ №174) не голосував 23 лютого за рішення про запровадження персональних санкцій до громадян Російської Федерації, які голосували за визнання самопроголошених «ДНР/ЛНР».

Олександр Фельдман у грудні 2018 року був відсутній на засіданні ВР під час голосування за рішення про припинення дії Договору про дружбу, співпрацю та партнерство між Україною та Росією з 1 квітня 2019 року.

Чотири депутати Верховної Ради від Харкова – Олександр Фельдман, Дмитро Шенцев, Євген Пивоваров та Дмитро Любота – не голосували за закон про ратифікацію Фінансової угоди (Проект “Розширення харківського метрополітену” (Проект “Продовження третьої лінії метрополітену в місті Харків”) між Україною та Європейським інвестиційним банком.