Апеляційний суд відмовив Добкіну у перерахунку голосів

У Харкові колегія Другого апеляційного адміністративного суду відмовила у перерахунку голосів у чотирьох районах міста кандидату в мери Михайлу Добкіну та Громадянській мережі “Опора” у Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу, який посилається на інформацію представника Добкіна адвоката Анатолія Родзінського.

“Колегія суддів Другого апеляційного адміністративного суду відмовила Добкіну та “Опорі” у перерахунку голосів у чотирьох районах міста: вчора близько 23:00 – у Холодногірському та Слобідському, а щойно – у Новобаварському та Основ’янському”, – повідомив Родзинський.

За його словами, колегія спочатку скасувала рішення суду першої інстанції, а потім ухвалила своє, за змістом таке саме. Рішення апеляційного суду не підлягають оскарженню.

Як повідомляв Харків Times, в “Опорі” заявили про фальсифікацію протоколу підрахунку голосів на виборчій дільниці №631675 (пров. Лиманський, 1, Основ’янський район).

У громадській організації «Громадянська мережа «Опора» заявили, що на дев’яти дільницях у Новобаварському районі Харкова сфальшовано протоколи підрахунку голосів.

“Опора” заявила також про виявлення фальсифікацій щодо даних із 30 виборчих дільниць у протоколі Холодногірської районної у місті Харкові ТВК.

Харківська міська ТВК частково задовольнила скарги громадянської мережі «Опора».

Харківський окружний адміністративний суд відмовив представникам «Опори» у задоволенні позовних вимог до Основ’янської районної ТВК. Також суд відмовив представникам Громадянської мережі “Опора” у задоволенні позовних вимог до Новобаварської та Холодногірської районних у місті Харкові ТВК.