Лікарня та пологовий будинок у Харкові повертаються до «ковідного реєстру»

З 1 жовтня два медичні заклади на території Харкова — Обласний диспансер радіаційного захисту та пологовий будинок №2 — знову почнуть приймати хворих на коронавірус.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Таке рішення, як розповів директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Максим Хаустов, було прийнято через збільшення захворюваності в регіоні.

“Виведено з резерву одну лікарню — це диспансер радіаційного захисту і також було додано пологовий будинок №2 для лікування хворих на COVID. З 1 жовтня вони вже почнуть приймати пацієнтів. Зараз вони готуються, заповнюють киснем ємності, облаштовують приміщення і набирають бригади, які будуть працювати з COVID”, — сказав Хаустов.

Очікується, що з новими закладами кількість місць для хворих на COVID збільшиться на 280 ліжок (до 3 295).

“Міністерство дозволило ввести зараз тільки одну лікарню (диспансер), якщо ситуація буде погіршуватися, ми зможемо подати заявку і вивести ще з резерву госпіталь ветеранів війни”, — зазначив директор департаменту.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 28 вересня виявили 163 400 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 547 — за минулу добу.

Кабмін ввів COVID-сертифікати і змінив карантинні правила.

Із четверга, 23 вересня, у всіх регіонах України встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки. Очне навчання та масові заходи можливі за умови, що 80% учасників процесу отримали щеплення. Міністерство охорони здоров’я відносить Харківську область і ще вісім регіонів України до «помаранчевої» зоні епідемічної небезпеки.

Харків пропонує повернути до «ковідного реєстру» лікарню та пологовий будинок.

Понад сто шкіл і дитячих садів Харківської області з 23 вересня перейшли на дистанційну форму роботи через високий відсоток невакцинованих працівників.

Опорні COVID-лікарні, розташовані в Харкові, заповнені на 90%.