На березі Сіверського Дінця знайшли авіабомбу

13 серпня піротехніки ДСНС знешкодили 54 боєприпаси часів Другої світової війни, знайдених поблизу населених пунктів Харківської області та на березі Сіверського Дінця.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

“На березі річки Сіверський Донець Новопокровської ОТГ Чугуївського району було виявлено 18 артснарядів різного калібру, одну гранату РГД-33, одну авіаційну бомбу, п’ять мінометних і одну протитанкову міну”, – йдеться в повідомленні.

Крім цього в смт. Солоницівка Харківського району було виявлено артснаряд 76 мм. В поле неподалік с. Кам’янка Ізюмського району – 27 мінометних мін калібру 120 мм.

Всі боєприпаси знешкоджені в той же день на спеціальних полігонах. Постраждалих немає.

Рятувальники нагадують, що в разі виявлення вибухонебезпечних предметів, ні в якому разі не можна до них торкатися, пересувати, поливати водою або засипати землею. Єдине, що потрібно зробити: повідомити про небезпечну знахідку в екстрені служби «101» і «102».

Як повідомляв Харків Times, піротехніки ДСНС знешкодили 26 вибухонебезпечних предметів часів Другої світової війни, які були виявлені в селищі Васищево Харківського району, на відстані трьох метрів від залізничного полотна.