Рецидивіст, який зґвалтував пенсіонерку, постане перед судом

Прокуратура закінчила розслідування неподобств 32-річного рецидивіста, який зґвалтував і пограбував літню жінку. Не пробувши на волі й трьох місяців, він, по всій видимості, знову опиниться за гратами. Йому загрожує до 10 років ув’язнення та конфіскація вбогого майна.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слобідська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно 32-річного раніше судимого чоловіка за фактом зґвалтування, повторного розбійного нападу та грабежу із застосуванням насильства (ч. 2 ст. 152, ч. 2 ст. 187, ч. 2 ст . 186 КК).

Слідство прийшло до висновку, що, відсидівши 15 років за вбивство, згвалтування і розбій, згаданий громадянин не встав на шлях виправлення, а знову скоїв аналогічні злочини.

Як повідомляв Харків Times, в грудні минулого року на вулиці Монюшка в Слобідському районі Харкова підозрюваний напав на 72-річну жінку, яка йшла на роботу. Негідник побив її, після чого затягнув у підвал будинку, зв’язав і згвалтував. А потім забрав у своєї жертви гроші, мобільний телефон і документи.

Постраждала опинилася в лікарні. Правоохоронці затримали ґвалтівника по гарячих слідах.

Крім того, в процесі слідства з’ясувалося, що ще у жовтні, ледь вийшовши на свободу, негідник побив і пограбував 44-річну жінку, з якою до цього випивав.

Максимальна санкція пред’явлених статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.