Начальник відділу ГУ Держгеокадастру в Харківській області вимагав хабар за нескладання протоколу

Начальник одного з відділів ГУ Держгеокадастру в Харківській області вимагав та отримав хабар від підприємця, який самовільно захопив ділянки землі біля села Мар’їно Богодухівського району.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Незаконно захоплені ділянки відносяться до земель сільськогосподарського призначення. Чиновник повідомив підприємцеві, що може не складати відносно нього протокол за фактом самовільного зайняття зазначених ділянок. Закрити очі на правопорушення, передбачене ст. 53-1 КУпАП, він обіцяв за 30 тисяч гривень, повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

24 травня після отримання частини суми в розмірі 20 тисяч гривень чиновника затримали. Під час обшуку в його автомобілі вилучили зазначену суму.

31 травня фігуранту повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди посадовою особою, яка займає відповідальне становище (ч. 3 ст. 368 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відсторонення від займаної посади.

Як повідомляв Харків Times, 23 липня минулого року правоохоронці затримали начальника одного з відділів ГУ Держгеокадастру в Харківській області на одержанні неправомірної вигоди у розмірі $ 6 тисяч.

У листопаді розслідування було завершено і справу на вже колишнього чиновника Держгеокадастру було передано до суду.