Харківський курсант отримав премію коледжу Королівських ВПС Великобританії

Курсант Харківського національного університету повітряних сил ім. І. Кожедуба Антон Лузгарь отримав міжнародну премію від коледжу Королівських повітряних сил «Кранвелл» (RAF College Cranwell) після закінчення 24-тижневого модульного курсу початкової підготовки офіцера.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення посольства Великої Британії в Україні у Facebook.

“Антон отримав трофей і пам’ятну картину із зображенням коледжу на знак визнання його лідерських та офіцерських якостей, а також високих результатів навчання на курсі”, – розповіли в посольстві.

Надалі курсант має шанс боротися за те, щоб стати найкращим із найкращих і отримати меч Королівських військово-повітряних сил.

У дипломатичному представництві зазначили, що українські курсанти продовжують залишатися одними з найкращих іноземних студентів у військових коледжах Великої Британії.

Так, минулого року український курсант Антон Совенко отримав відзнаку найкращого закордонного випускника Королівської академії сухопутних військ Великої Британії в Сандгерсті.

У 2019 році Артем Бараненко отримав «Шаблю найкращого закордонного випускника» Сандгерста. Він став першим українцем, якого нагородили цією високою відзнакою.

У 2015-му Михайло Лещенко отримав почесну відзнаку як найкращий випускник коледжу Королівських ВПС серед іноземців.

Як повідомляв Харків Times, курсант харківського вишу став кращим іноземним кадетом коледжу королівських ВПС Великобританії.

Фото: Посольство Великої Британії в Україні / Facebook