Нацкорпус вельми активно протестує проти автозаправок Glusco (відео)

Активісти Національного корпусу почали протестувати проти функціонування в Україні серії автозаправних станцій Glusco. Дві АЗС – у селищі Коротич і на вулиці Клочківській – за останні два дні, 25 й 26 березня, піддалися атакам.

Про це Харків Times стало відомо з відеоролика, розміщеного на YouTube.

За твердженням активістів, мережа автозаправок Glusco «має російське коріння і тісно пов’язана з кумом Путіна Медведчуком, проти якого РНБО ввела санкції».

«Покупка палива на заправках Glusco – це майже прямий прибуток Росії. За гроші, які Glusco отримує в Україні, російські військові та їхні маріонетки – терористи «ЛДНР» – вбивають українських громадян», – заявляє Нацкорпус, вимагаючи припинення роботи таких компаній на території України.

На обох АЗС мережі Glusco активісти облили двері червоною фарбою, обклеїли приміщення й цистерни заборонними стрічками, наклеїли на двері листівки, звернені до Служби безпеки України, з вимогою: «СБУ – давай, закривай спонсорів тероризму!» та залишили на стінах напис: «Глуско = Медведчук = Путін».

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіціі області, 25 березня, близько 15:45 автозаправна станція на автодорозі «Київ – Харків – Довжанський» поблизу селища Коротич піддалася нападу.

«Невідомі у кількості 15 осіб в темному одязі, медичних масках та балаклавах на обличчях на стінах АЗС зробили написи та наклеїли плакати. Зловмисники зникли в невідомому напрямку», – повідомляють у поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 КК (хуліганство).

А у ніч на 26 березня, близько 1:15 «на територію  автозаправної станції, розташованої на вулиці Клочківській, забігли кілька молодих чоловіків в капюшонах, вибили вікна та втекли».

Кримінальне провадження відкрито вже за ч. 2 тієї ж 296-ї статті КК.

Довідка: з червня 2017 року, після покупки мережі АЗС Glusco групою Proton Energy експерти й учасники нафторинку пов’язують її з ім’ям «друга Путіна» Віктора Медведчука, тим більше, що глава Proton Energy бізнесмен Нісан Моїсеєв числиться якраз другом Медведчука. Паливо для Glusco поставляє російська «Роснефть».

Як повідомляє ЛІГА.Бізнес, 11 березня співробітники СБУ, ГПУ та ДФС провели масовий рейд по 105 АЗС мережі, семи нафтобазах та 13 офісах компанії Glusco. Її підозрюють в ухиленні від сплати податків, контрабанді та виробництві/збуті неякісних нафтопродуктів. Збиток державі СБУ та ДФС оцінюють у 240 млн грн. У відповідь 17 березня швейцарська Proton Energy Group, яка займає близько 23% українського паливного ринку, заявила про припинення з 1 квітня поставок нафтопродуктів в Україну.

Як повідомляв Харків Times, у ніч з 7 на 8 грудня 2020 року залили червоною фарбою стіни, сходи й вхідні двері громадської приймальні міської організації партії «Опозиційна платформа – за життя», розташованої на вулиці Полтавський шлях у Харкові та пов’язаної з ім’ям «кума Путіна» Медведчука.