“Нудне обличчя” Добкіна в союзі з ворогом Кернеса – журналіст Кирило Сазонов

Крига скресла в плановому режимі. Комітет Верховної Ради з державної влади та місцевого самоврядування зареєстрував проект постанови про призначення виборів міського голови Харкова. Відповідно до закону цей радісний для всіх харків’ян день буде 31 жовтня 2021 року. Залишилося проголосувати постанову в залі, але тут особливих проблем бути не повинно. Закон в даному випадку однозначний, предмета для суперечки немає. Але ще до голосування в Раді один з кандидатів вже кинувся “прикрашати” вулиці Харкова зображенням всім відомого “нудного обличчя”.

Хоча, сама по собі агітація крім ностальгії нічого не викликає. Двадцять перше століття, в Україні кардинально змінювалася влада кілька разів. Покоління змінилися! Епоха соцмереж і стартапів, глобальних ринків і безвізового режиму. А Добкін нам знову несе образ міцного господарника з дев’яностих років. Смішно і сумно, як ніби намагаєшся пояснити дітям в чому сенс комедії “Бум-2”. Якщо хтось пам’ятає таку. Ну, хто пам’ятає міцного господарника Добкіна, той “Бум-2” і “Приборкання норовливого” теж повинен пам’ятати. Хоча я для рекламної кампанії таких персонажів з минулого століття іншу назву взяв би. Пірати ХХ століття! Ні додати, ні відняти.

Пікантності цій історії, за словами харків’ян, надає місце розміщення візуальної реклами Михайла Марковича. На будівлі, яка належить бізнесмену Фельдману. Справа в тому, що на виборах минулої осені з величезним відривом переміг діючий на той момент міський голова Харкова Геннадій Кернес. З яким Добкін розійшовся і не спілкувався року з 2014-го. Але після смерті Кернеса єдиний шанс на щось для Добкіна – зобразити із себе головного друга покійного міського голови. Головного його соратника і продовжувача всіх проектів. Мало хто повірить із знаючих, звичайно, але раптом. Розрахунок на коротку пам’ять харків’ян?

А ось у нардепа Фельдмана з Кернесом взаємини проходили по категорії “озброєний до зубів нейтралітет, що періодично переривається реальною війною”. І ось зараз “продовжувач справи Кернеса” злився в нападі протиприродної політичної любові з головним противником покійного міського голови. Це як ніби миші обіцяють разом продовжити справу кота. Харків’яни на ці обіцянки вже відреагували з властивим їм гумором. “Міша, де про швидкі допомоги, бл@@ ь?!” – цитують жителі Харкова покійного Геннадія Адольфовича. Так що з пам’яттю у людей все в порядку. Що дуже актуально в період пандемії, але зовсім недоречно для нових союзників…

Джерело: https://censor.net/ru/blogs/3255359/skuchno_litso_dobkina_v_soyuze_s_vragom_kernesa