У Харкові поліція розслідує справу про викрадення колекціонера антикваріату

У Харкові двоє чоловіків викрали 67-річного колекціонера монет та антикваріату, а потім обікрали його. Одного викрадача поліцейські затримали, другого – шукають.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

За словами потерпілого, 15 жовтня 2020 року біля будинку на проспекті Перемоги до нього підійшли двоє чоловіків, вони назвалися співробітниками правоохоронних органів і посадили його в автомобіль білого кольору. У салоні псевдополіцейські під приводом поверхневої перевірки оглянули чоловіка. Після чого автомобіль поїхав до селища Флорінка, а заявника висадили на дорозі.

Після того, як машина поїхала, потерпілий помітив, що у нього пропали ключі від квартири. Повернувшись додому, чоловік виявив, що з квартири зникли колекційні монети, ювелірні вироби і інший антикваріат.

У поліції відкрили кримінальні провадження у ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка) і ч. 2 ст. 146 КК (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Максимальне покарання за санкціями статей передбачає до шести років позбавлення волі.

Оперативники встановили особу одного з викрадачів. Ним виявився 36-річний житель міста Дніпра. 8 січня 2021 слідчі повідомили зловмисникові про підозру.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваного правоохоронці виявили та вилучили наркотичні речовини. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статті передбачає до трьох років тюремного ув’язнення. Вилучені речовини направлені на експертизу.

В даний час досудове розслідування триває, всі обставини злочину та можливі причетні особи встановлюються.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці запобігли викрадення лідера ромської громади з Харкова.