В “Нафтогазі” пояснили, чому немає тепла в замерзаючему Куп’янську

Місто Куп’янськ не може розпочати опалювальний сезон, тому що місцеві тепловики накопичили боргів на суму майже в 120 млн грн і не надали НАК “Нафтогаз України” документи, необхідні для укладення договорів на газопостачання.

Про це Харків Times дізналися з повідомлення НАК “Нафтогаз”.

“У місті Куп’янськ Харківської області досі не розпочався опалювальний сезон, бо місцеві виробники тепла – КП «Обласний інформаційно-технічний центр» та КП КМР «Куп’янськтеплоенерго» – не надали НАК «Нафтогаз України» (далі – Компанія) документи, необхідні для укладення договорів на газопостачання відповідно до ст 22 Закону України «Про теплопостачання» щодо правонаступництва за борговими зобов’язаннями.”. – йдеться в повідомленні.

Йдеться про боргові зобов’язання в розмірі 118 млн 300 тис. грн. Без врегулювання цієї ситуації неможливе підписання договору з підприємствами про постачання газу.

Щоб в лікарні, школи і садочки Куп’янська пішло тепло, крім підписання договору про постачання газу необхідно виконати одну з трьох умов, додали в НАК “Нафтогаз”.

Перше – дотримання рівня розрахунків не нижче 90% за всіма укладеними з НАК “Нафтогаз України” договорами (без урахування штрафних санкцій). Для виробника теплової та електричної енергії, управління майном якого здійснює Фонд державного майна, не нижче 60%;

Друге – тепловики повинні укласти і виконувати договір з НАК «Нафтогаз України» про реструктуризацію заборгованості за спожитий природний газ;

Третє – подання і виконання узгодженого виконавчим органом відповідної місцевої ради графіка погашення заборгованості, а також здійснення поточних розрахунків за використаний природний газ.

Як повідомляв Харків Times, сьогодні, 16 листопада на знак протесту проти того, що в м. Куп’янську не розпочався опалювальний сезон, мешканці перекрили трасу Куп’янськ-Ківшарівка.