У Харкові поліцейського, який захищав жінку, поранили уламком скла

У Харкові під час спроби вгамувати правопорушника отримав поранення поліцейський.

Про це Харків Timesповідомили в прес-службі Нацполіції області.

По допомогу до поліцейських звернулася 71-річня жінка вночі 3 червня. Вона розповіла, що її син б’є вікна та поводиться неадекватно.

“На виклик по в’їзду Беспалівському виїхала мобільна група реагування на факти домашнього насильства. При спробі вгамувати 52-річного кривдника, чоловік наніс тілесні ушкодження правоохоронцю. Співробітника поліції з різаною раною нижньої третини плеча доставлено до Харківської міської клінічної лікарні швидкої невідкладної медичної допомоги”, – розповіли в поліції.

За даним фактом слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 КК (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.

Окрім того, в будинку зловмисника поліцейські вилучили 16 паперових та 3 полімерних згортки з речовиною рослинного походження загальною вагою близько 100 грамів, а також пластиковий тубус, ймовірно, з насінням канабісу, друшляк для подрібнення коноплі. На подвір’ї правоохоронці виявили 1170 кущів коноплі.

Вилучені речові докази направлені на експертне дослідження.

Даний факт внесено до Єдиного обліку заяв та повідомлень. Вирішується питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань та обрання міри запобіжного заходу відносно зловмисника.

Як повідомляв Харків Times, вранці 24 грудня, в Немишлянському районі Харкова невідомий чоловік з ножом захопив у заручницю жінку і поранив поліцейського.