Поліція склала адмінпротоколи на трьох чоловіків, які облили зеленкою Лесика

Поліція склала адміністративні протоколи щодо трьох чоловіків, які 22 травня під час мітингу медиків на вулиці Полтавський Шлях згідно з традицією облили зеленкою главу Харківської міської організацій партії “Опозиційна платформа – За життя” Андрія Лесика.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області, яка називає те, що сталося, “порушенням правопорядку”.

Близько 13:15 до територіального відділу поліції надійшла заява від 39-річного чоловіка про те, що під час мітингу троє чоловіків порушували публічний порядок та облили його зеленкою.

“Поліцейські встановили порушників та доставили їх до Холодногірського відділу поліції. Відносно них поліцейські склали три адміністративні протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає до 15 діб адміністративного арешту”, – йдеться у повідомленні.

Поліція повідомляє, що порушниками виявилися 27, 23 та 21-річні чоловіки.

Кореспондент Харків Times, який був на місці події, передає, що Лесік та його однопартійці прийшли із партійними прапорами підтримати працівників пологового будинку “Укрзалізниці”, які протестували проти його закриття. Підчас облиття  зеленкою Лесика від її крапель постраждав також одяг фотокореспондента УНІАН Андрія Марієнка.

Як раніше повідомляв Харків Times, 22 травня в Харкові під час мітингу медиків на вулиці Полтавський Шлях в черговий раз облили зеленкою главу Харківської міської організацій партії “Опозиційна платформа – За життя” Андрія Лесика.