Ремонт дороги Київ – Харків у межах Полтавської області обіцяють закінчити цього року

У 2020 році заплановано оновити всю протяжність автодороги М-03 Київ – Харків – Довжанський у межах Полтавської області (від Лубенського до Чутівського районів).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Укравтодору.

Загальна протяжність автошляху в межах області – 285 км. На балансі Служби автомобільних доріг у Полтавській області перебувають 265 км. Ще 4 км дороги (336+653 – км 340+693), які проходять через місто Полтава, знаходяться на балансі міської ради – через питання з ремонтом цієї ділянки проєкт повного оновлення М-03 було на певний час заморожено.

Щоб ситуація зрушила з місця, у Державному бюджеті України було сформовано окрему бюджетну програму для ремонту ділянки дороги М-03 в межах міста Полтава (вулиці Харківське та Київське шосе). Її буде відремонтовано у цьому році.

“Ділянка маршруту Київ – Харків, яка проходить через Полтаву, довгі роки лишалася камнем спотикання. В цьому році завдяки злагодженій співпраці усіх гілок влади вдалося залучити фінансування ремонту проблемної ділянки” – підкреслив голова Укравтодору Олександр Кубраков.

На М-03 тривають такі роботи з реконструкції, поточного середнього та капітального ремонтів, будівництва:

  • продовжуються роботи з реалізації спільного із Міжнародним банком реконструкції та розвитку проекту “Покращення автомобільних доріг та безпеки руху”;
  • триває будівництво першої черги обходу м. Полтава;
  • продовжується реалізація проекту капітального ремонту та реконструкції автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський на ділянці Полтава – Харків довжиною приблизно 66 км;
  • у 2020 році планується завершити роботи на обході м. Лубни з веденням в експлуатацію 13 км автодороги І категорії та 266 пог. м мосту через р. Сула та шляхопроводу через залізницю.