Кучер, Кернес та Ярославський “зарили сокиру” війни

Глава Харківської обладміністрації Олексій Кучер, мер Харкова Геннадій Кернес і підприємець Олексій Ярославський взяли участь у спільній прес-конференції з питань боротьби з коронавірусом.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

У нараді також взяли участь народні депутати Олександр Фельдман, Павло Сушко, Дмитро Шенцев і ряд інших.

Кернес подякував Ярославському за організацію і оплату закупівлі тестів. Він зазначив, що представники харківського бізнесу зібрали 2,2 млн доларів, за ці кошти купується обладнання, засоби захисту, а також надаватиметься допомога соціально незахищеним верствам населення.

“І далі ми працюємо і з Олексієм Володимировичем Кучером, і з Олександром Владиленовичем, і з Сергієм Івановичем, і з усіма, і з правоохоронцями – з усіма ми працюємо на боротьбу з коронавірусом. Ніякого розладу, ніяких ситуацій немає. Все”, – сказав Кернес.

Кучер також подякував Ярославському за допомогу в придбанні тестів.

Ярославський зазначив, що органи державної влади працюють, і його бізнеси теж. Він закликав використовувати тести за призначенням, в разі реальної необхідності. Ярославський також відзначив, що в Харкові працює вісім лабораторій, які виконують ПЛР-дослідження, і їх потужностей буде достатньо.

Ярославський подякував губернатору і меру за роботу і запевнив, що залишається з ними і завжди готовий допомогти. Також він подякував за участь в придбанні захисних засобів бізнесменам Аллі Коваленко, Віктору Суботіну, Володимиру Мисику, Павлу Фуксу. Вони безпосередньо оплатили необхідні медичні засоби “без доторку штабом цих грошей”.

Фельдман заявив, що він створить за містом чотири майданчики для організації карантину хворих, якщо не буде вистачати наявних лікарень і готелів. Місткість кожного майданчика буде 100 чоловік, на них будуть встановлені палатки, майданчики будуть забезпечені водою, харчуванням та всім необхідним. Він також заявив, що “три цехи готові відшити маски”, і що вони можуть випускати 70-100 тис. масок на день. Фельдман заявив, що готовий придбати тканину, проте її сьогодні складно знайти, і попросив Кучера допомогти в цьому.

Коментуючи проведення спільної наради після різких заяв щодо один одного, його учасники відзначили, що мають намір спільно боротися з коронавірусом.

“Зараз ми всі разом працюємо на те, щоб запобігти поширенню коронавірусу. Те, що було раніше – ми зараз залишили в минулому, ми провели відповідно межу в своїх взаєминах, і далі вже працюємо і рухаємося разом”, – сказав Кучер журналістам після наради.

Як повідомляв Харків Times, 17 березня мер Харкова Геннадій Кернес заявив про те, що вони з відомим бізнесменом Олександром Ярославським і головою Харківської обласної державної адміністрації Олексієм Кучером об’єдналися у робочу групу для пошуку фінансування боротьби з пандемією з коронавірусу.

20 березня Кучер не з’явився на зустріч Кернеса та Ярославського із підприємцями, після чого мер заявив, що очільник Харківської обладміністрації самоусунувся від боротьби з коронавірусом, оскільки “взяв та й не прийшов на зустріч із великим бізнесом міста, з почесними громадянами Харкова, з людьми, які готові в цій складній ситуації допомагати у боротьбі з COVID-19 “.

Губернатор, в свою чергу, у той же день спростував заяву Кернеса від 19 березня про наявність у Харкові 22 двох осіб із підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19. Та назвав створений за участю мера Кернеса й бізнесмена Ярославського антикризовий штаб фікцією і заявив, що їхня зустріч із представниками великого бізнесу регіону була “публічним вимаганням”.