Юристи розповіли про зміни в правилах електронного декларування

Юристи з АТ «Шкребець і партнери» прокоментували нові роз’яснення Національного агентства з питань запобігання корупції (НАПКА) в поданні електронних декларацій.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Адвокатського об’єднання в Facebook.

За словами юристів, у новому наказі НАПКА декларації осіб, які припиняють діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування (декларації перед звільненням) більше не подаються «не пізніше дня звільнення» з відповідної посади, а з 1 січня 2020 року обов’язок подавати декларацію перед звільненням в день фактичного звільнення – скасована.

Також було збільшено кількість виправлених декларацій, які мають право подати суб’єкт декларування та інформація про неповнолітніх дітей в т.ч. дітей від попереднього шлюбу, незалежно від того, де вони проживають, а так само відомості про «майновий стан» таких дітей повинні бути вказані в декларації, при цьому, якщо дитина досягла повноліття в звітному періоді, то він вважається членом сім’ї тільки за умови, що він спільно проживав, був пов’язаний спільним побутом, мала взаємні права та обов’язки з декларантом сукупно протягом 183 днів звітного періоду або за станом на останній день цього періоду.

Як повідомляв Харків Times, суддя на Харківщині задекларував стан на мільйони і ні гривні зарплати.