У Харкові виділили 135 мільйонів гривень на освіту

Депутати Харківської міської ради на сесії 26 лютого підтримали зміни до бюджету міста на 2020 рік, які передбачають виділення додаткового фінансування на освіту, спорт і медицину.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Як повідомила заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева, витрати на освіту будуть збільшені на 135,7 млн ​​грн, в тому числі на оплату праці педагогічним працівникам, капітальний ремонт установ освіти, придбання навчальних кабінетів для загальноосвітніх шкіл, на виплату щомісячної грошової винагороди переможцям і лауреатам професійного конкурсу «Учитель року – 2020», розмір якої збільшений вдвічі (до 10 тис. грн) і втричі (до 3 тис. грн), відповідно.

На матеріально-технічне оснащення комунальних некомерційних підприємств охорони здоров’я було виділено 11 млн грн.

На забезпечення пожежної безпеки у приміщеннях територіальних центрів надання соціальних послуг, а також навчальних закладах передбачено 2,2 млн грн.

На проведення заходів, спрямованих на популяризацію сімейних цінностей, виділено 1,1 млн грн, на капремонт фасаду будівлі Центру дозвілля молоді – 1,5 млн грн, на виплату стипендій спортсменам – кандидатам від міста Харкова для участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх – 0,9 млн грн.

Також рішенням сесії були передбачені кошти на реалізацію проєктів-переможців Громадського бюджету (бюджету участі) міста Харкова на 2020 рік.