На Донбасі загинув військовослужбовець з Борівського району Василь Муха

Фото: Інфоцентр Євро Харків / Facеbook

20 січня у зоні проведення Операції об’єднаних сил трагічно загинув мешканець села Піски-Радьківські Борівського району, молодший сержант Василь Муха.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Борівської райдержадміністрації.

Муха був командиром відділення-командиром машини 2-го мотопіхотного відділення 2-го мотопіхотного взводу 2-ої мотопіхотної роти військової частини А3137 (37-й окремий мотопіхотний батальйон “Запоріжжя” 56-тої окремої мотопіхотної бригади – Харків Times ).

Борівська РДА висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблого.

Василь Муха та бойовий прапор, який він передав дитячому садочку села Піски-Радьківські в 2015 році. Фото: Chasopis 1923 I Часопис Борівщини / Facebook

Харківський волонтер Борис Редін повідомив у групі Facebook “Інфоцентр Євро Харків”, що життя воїна обірвала снайперська куля. “Він був дуже доброю та щирою людиною, любив життя. До кінця контракту залишалось 10 діб. Вічна пам’ять”, – написав Редін.

Як розповів Харків Times військовий комісар Харківської області Юрій Калгушкін, свій останній бій Василь Муха прийняв 20 січня близько 19:45, відкривши підчас ворожого обстрілу вогонь у відповідь з кулемета. В нього влучило три кулі, одна з них – зі снайперської зброї, вона й стала смертельною.

Василь Муха призвався на контрактну службу 31 січня 2019 року. До цього в нього вже був досвід участі у бойових діях – у складі 92-ї Окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

Воїна поховають з почестями завтра, 23 січня, близько 12:00 у рідному селі. Вдома в нього залишився батько.

Редакція ХарківTimes приєднується до слів скорботи та співчуття рідним, друзям та побратимам Василя Мухи. Вічна слава герою!