Прибирання снігу в Харкові: де чистять і скільки комунальників задіяно

Вночі 2 грудня в Харкові розпочали збирання снігу. Роботи тривають і вдень, 3 грудня.

Про це Харків Times дізнався з інформації на сайті Харківської міської ради.

Снігові замети почала прибирати спецтехніка. Як повідомили в КСП «Шляхрембуд», вночі в прибиранні було задіяно 115 автомобілів. Днем на прибирання вивели 167 машин. На дороги міста висипали 770 куб. м піщано-сольової суміші та майже 600 т солі. Крім цього очищають зупинки, пішохідні переходи і зливоприймальні грати. У цих роботах задіяні 116 комунальників.

460 комунальників, в тому числі співробітники СКП «Харківзеленбуд», прибирають від снігу території парків, скверів та зелених зон Харкова. Як повідомили сьогодні, 3 грудня, в Департаменті комунального господарства, в роботах задіяно 77 одиниць спецтехніки та 15 засобів малої механізації.

Зокрема, в саду Шевченка сніг прибирають понад 20 осіб, ще близько 10 комунальників упорядковують Саржин яр. Також роботи з розчищення снігу і посипання доріжок піском проводяться в скверах «Стрілка», Юр’ївському, Космонавтів, парку Перемоги, Манжосовому яру, а також на центральних вулицях міста: пр. Московському, пр. Гагаріна, пр. Льва Ландау, Салтівському шосе та ін .

Упорядковують прибудинкові території житлових будинків Харкова 1683 двірника. В очищенні дворів і внутрішньоквартальних доріг від снігу задіяно 69 одиниць спецтехніки та 113 засобів малої механізації.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 2 на 3 грудня на Харківщині пройшов снігопад. Товщина снігового покриву становила 7-10 см, швидкість вітру 2-5 м / с. Через погодні умови складна ситуація була в Харківському, Нововодолазькому, Красноградському, Валківському та Коломацькому районах.