У Харкові мають намір демонтувати бокси для прийому старого одягу

Встановлені на Олексіївці в перших числах липня бокси для прийому старої і ношеного одягу планують демонтувати, оскільки їх розмістили без дозволу влади.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на UA: Харків.

Зелені бокси з написом “Сюди можна здати старий і непотрібний одяг і взуття” з’явилися на Олексіївці, на проспекті Перемоги приблизно три тижні тому. За цей час в адміністрації Шевченківського району не змогли з’ясувати, хто розмістив ці контейнери. З контактних даних на боксах вказана тільки електронна пошта. Координатор руху по переробці сміття в Харкові Анна Прокаєва зазначила, що зазначена пошта не активна – відправлені на нього листи залишаються без відповіді і в Гуглі цей “імейл” не відсканувався.

У місцевому відділенні “Жилкомсервісу” про власників боксів нічого не відомо. Марія Іщук, начальник ділянки, розповіла, що на прибудинковій території розташовано чотири таких контейнера. За її словами, бокси знаходяться біля будинків на проспекті Перемоги № 62 В, 64, 66 Д, і 50 В.

Щоб легально встановити подібні контейнери, необхідно оформити ряд документів, розповів юрист Микола Максимов. Серед цих документів – договір на право користування землею, паспорт прив’язки, договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста.

В адміністрації Шевченківського району стверджують, що з проханням про виділення землі під розміщення подібних боксів, до них ніхто не звертався.