СБУ не пустила з Росії в Україну книжок на мільйон

Управління Служби безпеки України області спільно з Державною фіскальною службою попередили контрабандне ввезення з території країни-агресора друкованої продукції на понад мільйон гривень. СБУ перевіряє на причетність до цього посадовців Держприкордонслужби.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру УСБУ Харківської області Владислава Абдули.

“У ході відпрацювання оперативної інформації правоохоронці затримали на ділянці поза пунктами пропуску вантажний автомобіль на російській реєстрації. Під час огляду транспортного засобу виявлено книжки російського виробництва та товари народного вжитку. За попередніми оцінками загальна вартість вилученої продукції становить понад один мільйон гривень”, – написав Абдула.

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Наразі вирішується питання до притягнення водія до кримінальної відповідальності.

Правоохоронці також перевіряють наявну інформацію щодо причетності до незаконного переміщення товарів через державний кордон посадових осіб Держприкордонслужби.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Управління Служби безпеки України у Харківській області спільно із Головним управлінням Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури викрила мешканця Донеччини на незаконному збуті зброї, зокрема такої, що була викрадена учасниками проросійських незаконних збройних формувань у 2014 році під час захоплення адмінбудівлі Краматорського райвідділу міліції.