Як виглядає штучне трирівневе озеро в саду Шевченка (відео)

У Харкові в саду імені Шевченка створюють штучне трирівневе озеро. Водойму вже наповнили водою і над середнім ярусом озера побудували міст.

Про це Харків Times дізнався з відео, яке опублікував на своїй сторінці в Facebook Харківський міський голова Геннадій Кернес.

“Сад Шевченка і раніше був улюбленим місцем харків’ян, але, впевнений – коли ми його повністю реконструюємо, городяни полюблять його ще більше. Він стане перлиною не тільки Харкова, а всієї України, – написав мер Харкова.

На роліку видно, що біля озера встановили ліхтарі і заасфальтували одну з доріг вздовж водойми. Також планується побудувати сучасні дитячі майданчики

Коментуючи відео, Кернес додав, що триває реконструкція в Саржиному яру. За його словами, до кінця літа там повинен бути відкритий незвичайний сюрприз для велосипедистів.

Нагадаємо, сад Шевченка на реконструкцію закрили восени 2016 року і обіцяли відкрити влітку 2018 року. Проте рік потому реконструкція ще не завершилася.

Як повідомляв ХарківTimes, 5 квітня 2019 року стало відомо, що проект реконструкції «Каскаду» змінили. Якщо раніше фонтан виглядав як водоспад, і був і однією з візитних карток Харкова, то за планом нової реконструкції сходинки вирішили зробити гранітними, і тепер вода по ним текти не буде. Хоча, ще рік тому фонтан «Каскад» був ще заплановано в проекті реконструкції.

Зміни викликали хвилю обурення серед харків’ян. Міський голова Геннадій Кернес, прагнучи знизити градус невдоволення, звернувся до городян на своїй сторінці в Facebook. Він опублікував фото майбутнього «Каскаду» і заявив, що ніхто не руйнує пам’ятник в саду Шевченка. І пояснив, чому «Каскаду» не можна повернути первісний вигляд.

Змінений до невпізнання “Каскад” – не єдиний сюрприз, який чекає харків’ян після реконструкції саду Шевченка. У червні цього року стало відомо, що на місці туалету в саду будують міні-готель.