Харківські прикордонники відправили назад хабарника з РФ

17 червня українським прикордонникам за безперешкодний перетин кордону двічі пропонували хабар. Один з випадків стався в пункті пропуску “Гоптівка”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Держприкордонслужби.

Громадянин РФ за вирішення питання про пропуск в Україну запропонував дві тисячі рублів співробітникам Харківського прикордонного загону. Українські правоохоронці відмовили іноземцю в пропуску через державний кордон, та повернули його назад в РФ.

Також прикордонники направили в Нацполіцію повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст.369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Ще один випадок спроби підкупу стався на західному кордоні, в пункті пропуску “Дякове”. Тут спрацювала база даних про заборону виїзду з країни щодо 29-річного українця, який намагався виїхати до Румунії. Незважаючи на заборону виїзду чоловік намагався домовитися з прикордонниками, запропонувавши за 10 тисяч форинтів пропустити його через кордон.

Про спробу підкупу прикордонники проінформували співробітників внутрішньої та власної безпеки Державної прикордонної служби, а також співробітників правоохоронних органів. Українцеві загрожує відповідальність за ст. 339 КК (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Як повідомляв Харків Times, прикордонники не дозволили росіянину вивезти з України старовинні монети (фото)