Прокуратура передала до суду справу на вбивцю собаки

Прокуратура направила до Краснокутського районного суду області обвинувальний акт стосовно 49-річного чоловіка, підозрюваного в жорстокому вбивстві собаки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За словами заступника керівника Дергачівської місцевої прокуратури Юрія Ковальова, обвинувальний акт складено за ч. 1 ст. 299 КК України (жорстоке поводження з тваринами). Покарання за цією статтєю передбачає арешт на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років.

“Наразі під тиском доказів, за ініціативи раніше несудимого підозрюваного укладено угоду з прокурором про визнання винуватості, якою передбачено реальний термін покарання”, – зауважив Юрій Ковальов.

Як повідомляв Харків Times , обвинувачений жорстоко розправився с твариною в листопаді минулого року в одному з сіл Краснокутського району. Чоловік забрав собаку в знайомої, якій було складно утримувати тварину. За словами колишньої власниці собаки, зловмисник зав’язав мотузку навколо шиї собаки та проніс її вулицею повішеною через плече, що призвело до смерті тварини. Труп повісив на дереві на центральній сільській вулиці.