Бив лопатою по голові – суд виніс вирок вбивці пенсіонерки

Дергачівський районний суд визнав винним у розбої та вбивстві з корисливих мотивів 32-річного чоловіка. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області з посиланням на заступника керівника Дергачівської місцевої прокуратури Олексія Кушнаренко. За словами Кушнаренка зловмисника засудили до 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор нагадав, що трагедія сталася у березні минулого року в одному з сіл Золочівського району. Засуджений за грошову винагороду допомагав місцевій пенсіонерці розчистити двір від снігу. Робітник побачив, що того дня бабуся отримала пенсію.

“Він вирішив забрати гроші в старенької. Під надуманим приводом зловмисник зайшов разом з бабусею до хати та, погрожуючи ножем, вимагав віддати пенсію. Бабуся намагалася чинити супротив, однак нападник порізав їй руки”, – розповів Кушнаренко.

Жінка зуміла вискочити надвір, щоб покликати на допомогу сусідів. Проте розлючений зловмисник наздогнав її, повалив на землю й кілька разів ударив лопатою по голові. Від отриманих травм 68-річна жінка померла.

Як повідомляв Харків Times, Балаклійський районний суд Харківської області виніс вирок нападнику, який вимагав у 60-річної жінки-інваліда дати йому 10 гривень. А почувши відмову, став душити потерпілу руками та подушкою. Розбійник таскав пенсіонерку за волосся та погрожував розправою.