У центрі Харкова дарували жінкам троянди на честь Всесвітнього дня хіджабу

Жінки-мусульманки провели біля виходу станції метро “Університет” акцію з нагоди всесвітнього дня хіджабу. Вони дарували троянди жінкам, які проходять повз жінкам.

Організатор акції Ханум Гамзатова розповіла, що вони вже не перший рік виходять в цей день на вулиці міста і роздають харків’янкам трояндочки. “Таким чином ми нагадуємо про себе і даруємо частинку свого тепла. Дуже багато стереотипів про те, що жінка в хіджабі – пригноблена, її змушують в ньому ходити, але це не так. У хіджабі жінка відчуває себе захищеною, і це дуже красиво”, – сказала вона.

“Хіджаб – це релігійний одяг, так прийнято в ісламі. Це обов’язок кожної мусульманки. Так передано пророком Мухаммедом, останнім пророком, посланцем. Ми дуже любимо свій хіджаб. Хіджаб – це наша корона. Є нікаб, це закритий одяг. Так повинні були ходити дружини пророків. Для звичайної жінки це не обов’язково”, – розповіла учасниця акції Карина Олейник.

Всесвітній день хіджабу відзначається 1 лютого, його ініціатором виступила мешканка Нью-Йорка Назмі Хан. Вперше акція була організована в 2013 році за допомогою соціальних мереж. У цей день по всьому світу проходять лекції, майстер-класи, покази мод та інші заходи, спрямовані на підвищення обізнаності громадськості про те, що таке хіджаб.