На Харківщині СБУ та прикордонники затримали контрабанду наркотиків

На Харківщині співробітники Служби безпеки України та прикордонники затримали контрабанду наркотиків через державний кордон.

Про це повідомив у Facebook начальник прес-служби Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Куп’янська планує нелегально вивезти до Росії велику партію канабісу. Наркотики зловмисник планував особисто перевезти до міста Валуйки Бєлгородської області та реалізувати їх на території РФ за 12 тисяч доларів.

Під час огляду мікроавтобуса наркоділка, який прямував до Росії через пункт пропуску “Піски” (Дворічанський район), правоохоронці виявили приховану від митного контролю партію канабісу вагою понад півтора кілограма. Зловмисник приховав десять пакунків з наркотиками за підкладкою зимової куртки.

Слідчі Управління СБУ в Харківській області розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 305 Кримінального кодексу (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів).

Під час проведення слідчо-оперативних дій співробітники СБУ встановили походження вилученої наркотичної речовини. У межах розпочатого поліцією іншого кримінального провадження за ст. 307 Кримінального кодексу (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) проведено обшук за місцем зберігання наркотичних засобів на території Куп’янського району. У приватному домоволодінні вилучено ще півтора кілограма підготовленого до вживання канабісу та елітне насіння для його вирощування.

Операція проводилась спільно з Нацполіцією за сприяння Державної прикордонної служби, Харківської митниці та під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Прес-служба Держприкордонслужби повідомляє, що затриманий – 19-річний чоловік, він прямував до РФ на автомобілі Volkswagen.

Наркотичну речовину знайдено за допомогою службового собаки в куртці, яка знаходилася в сумці з особистими речами.