На заводі ім. Малишева затримали підлітків, які намагалися зняти підприємство на фото й відеокамери

Воєнізована охорона державного підприємства “Завод ім. Малишева” затримала п’ятьох людей, які проникли на територію підприємства та намагалися знімати його об’єкти на фото й відео.

Про це сьогодні повідомили на сайті підприємства.

Згідно з повідомленням, увечері вихідного дня, близько 21:00 співробітники воєнізованої охорони помітили на території заводу підозрілу групу людей, “одягнених у спортивний та спеціальний воєнний одяг”. За словами начальника варти Миколи Бабича, співробітники охорони вирішили одразу не затримувати “гостей”, а спочатку поспостерігати за ними.

“Вони пройшли до одного з цехів, піднялися по пожежній драбині на дах і спробували через вікно проникнути в середину будівлі, – розповів Бабич. – Тим часом ми з усіх сторін оточили будівлю і наказали невідомим спуститися вниз. Спочатку вони намагались замаскуватися в снігу, потім зістрибнули на прибудову і спробували втекти, але здалися охороні, зрозумівши, що будівля оточена. Ми доправили затриманих до караулу і викликали представників спецслужб”.

Як повідомив начальник управління охорони й пожежної безпеки заводу Анатолій Леонов, охоронці виявили у затриманих фотоапарат, мобільні телефони, кілька екшн-камер, великі гайкові ключі та відмички для металопластикових вікон. Крім того, молоді люди, серед яких троє виявилися неповнолітніми, мали балончики з газом “Терен-4”, дозволені до застосування лише бійцям спецпідрозділів.

“Це фактично перший випадок на нашому заводі, коли у затриманих була така кількість цифрової техніки”, – зазначив Леонов.

Затриманих передали представникам спецслужб.

Як повідомляв Харків Times, напочатку січня співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили харків’янина, завербованого спецслужбами Російської Федерації для проведення підривної діяльності.